Dirigent

Muzikaalleider

Femke Ernens (4 september 1984, Utrecht) was een gemotiveerd en bevlogen HBO’er. Ze is in 2009 met genoegen afgestudeerd als Bachelor of Social Work. Binnen haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming heeft ze zich gespecialiseerd in Kunsteducatie. Dat gaf haar de mogelijkheid een Jazz minor te volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij saxofonist John Ruocco.

In 2013 heeft Ernens haar tweede bachelor opleiding behaald: Jazz & Pop aan het ArtEZ conservatorium Zwolle. Zij heeft lessen gevolgd van de saxofonisten Rolf Delfos en Sjoerd Dijkhuizen en masterclasses gehad van nationale saxofonisten Allard Buwalda, Arvark Saxophone Quartet, Joris Roelofs, Hans Dulfer en internationale saxofonisten Steve Coleman, Branford Marsalis en James Carter. Haar methodiekscriptie is beoordeeld met het cijfer 9 en heeft de Koen van Slogteren Muziekpedagogiekprijs 2013 gewonnen.

Ernens is initiatiefrijk en speelt mede daardoor in zeer diverse projecten en bezettingen (bigband, orkest, combo, duo, kwartet, blazerssecties, DJ’s) in de lichte muziek. Waaronder jazz, funk, pop en latin. Ze speelt alle saxen, met een voorkeur voor de alt- en baritonsaxofoon en de dwarsfluit. Ook arrangeert zij muziek voor kleine en grote bezettingen. Verder is Ernens gedreven op educatief gebied. Ze heeft haar eigen onderneming Saxofooneducatie, waar zij lessen geeft in saxofoon, dwarsfluit, arrangeren, theorie en improvisatie. Daarnaast doet ze aan bandcoaching en geeft muzikale leiding aan saxofoonensemble Sax On The Rocks, Gevorderd Saxensemble, Modern Dwarsfluitensemble en natuurlijk Bigband Drift in Noordoostpolder.

Wil je in contact komen met Femke Ernens, stuur dan een mail naar: info@bigbanddrift.nl. Of maak gebruik van ons formulier op de contactpagina.