Drift goes Latin – 8 februari 2020

DRIFT GOES LATIN

Voor kaarten klik hier!

Bigband Drift geeft op zaterdag 8 februari een concert geheel in het teken van dans- en latin-muziek. Met medewerking van professionele dansers en percussionisten, speelt de bigband o.a. prachtige Salsa, Cha cha cha en Merenque. Alleen luisteren mag, meedansen is ook zeker mogelijk!

Locatie: Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Harmen Visserplein 2, 8302 BW Emmeloord.

De entree is € 10,- en het concert begint om 20:00 uur.

Dansschool Se Baile Salsa van Papito Janga uit Zwolle danst mee, geeft demo’s en er is zelfs tijd voor een heuse dansworkshop. Iedereen met een kaartje mag daaraan meedoen om zo te ervaren hoe het is om op live-muziek te genieten van de latin-dans. Papito Janga is geboren op Curaçao en opgegroeid in een cultuur waar je van jongs af aan leert bewegen op de lokale muziek met zijn verschillende ritmes. Onder het motto “Back to my roots” geeft hij les vanuit de basis zoals hij die heeft geleerd op Curaçao.

Het beloofd een echt muzikaal feest te worden waarbij de Bigband wordt aangevuld met een groep professionele percussionisten onder leiding van Roy Kieftenbeld.

De 43-jarige Kieftenbeld heeft na zijn opleiding aan het conservatorium, deel uit gemaakt van verschillende formaties in Zwolle en omgeving en heeft zo zijn sporen verdiend in de wereld van de latin-muziek. Naast echte latin-classics als Sonando, Tequila en Soul Bossa Nova, brengt Bigband Drift ook een aantal verassende composities. Zo is er een Beatles medley omgebouwd tot echte latin en heeft ook het nummer Valerie van Amy Winehouse, een salsa sausje gekregen.

Drift is de enige bigband die er in Noordoostpolder te vinden is. Met leden uit Emmeloord en de verschillende dorpen is het dan ook een echte polderband. Muzikaal leider van de band is Femke Ernens, zelf professioneel saxofonist. Samen met de muzikanten bepaalt zij het repertoire van de bigband. De sfeer staat in de band op nummer één, met niet ver daarachter natuurlijk… de muziek!

Het concert op 8 februari is het laatste concert van een vierluik dat in het teken staat van verbinding en onder andere is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en de Gemeente Noordoostpolder.