Concert 8 februari 2020

DRIFT GOES LATIN

Bigband Drift gaf op zaterdag 8 februari bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder, een concert geheel in het teken van dans- en latin-muziek. Met medewerking van professionele dansers en percussionisten, speelde de bigband o.a. prachtige Salsa, Cha cha cha en Merenque. Naast luisteren mochten aanwezigen ook meedansen. Onze dirigent Femke Ernens, componist/arrangeur Hein-Jan van Vilsteren, percussionist Roy Kieftenbeld en dansleraar Papito Janga gaven tevens een uitgebreide uitleg bij de muziekstukken en de uit te voeren latin dansen.

Dansschool Se Baile Salsa van Papito Janga uit Zwolle danste mee, gaf demo’s en zelfs een heuse dansworkshop. Iedereen mocht daaraan meedoen om zo te ervaren hoe het is om op live-muziek te genieten van de latin-dans. Papito Janga is geboren op Curaçao en opgegroeid in een cultuur waar je van jongs af aan leert bewegen op de lokale muziek met zijn verschillende ritmes. Onder het motto “Back to my roots” geeft hij les vanuit de basis zoals hij die heeft geleerd op Curaçao.

Het was een echt muzikaal feest waarbij de Bigband werd aangevuld met een groep professionele percussionisten onder leiding van Roy Kieftenbeld. Naast echte latin-classics als Sonando, Tequila en Soul Bossa Nova, brengt Bigband Drift ook een aantal verassende composities. Zo is er een Beatles medley omgebouwd tot echte latin en heeft ook het nummer Valerie van zangeres Amy Winehouse, een salsa sausje gekregen.

De zang werd deze keer voor rekening genomen door zangeres Marissa van Dijk die het geheel afmaakte met prachtige en soms zelfs opzwepende zang.

Net als eerdere concerten trok ook dit concert veel belangstelling. Er was in zaal nog precies voldoende ruimte om ook nog zelf te dansen. Door het grote succes, hebben zich inmiddels ook andere organisatoren gemeld die Bigband Drift goes Latin, ook graag eens op bezoek krijgen. Heb je interesse, houd dan deze website in de gaten.

Het concert op 8 februari was het laatste concert van een vierluik dat in het teken staat van verbinding en onder andere is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en de Gemeente Noordoostpolder.