Concert 13 september

Middagconcert tijdens het Pieperfestival

Drift vervolgt haar succesvolle concertreeks in de polder met een optreden op het Pieperfestival. Als afsluiter en als voorprogramma speelde de band op vrijdagmiddag 13 september vanaf 12:30 uur met onder andere nummers van Jerry Gray, The Spinners, Cole Porter, Otis Blackwell en Barry Manilow.

Een prachtig zonnige middag zorgde voor veel speelplezier en dat kwam ook de muzikaliteit ten goede. Een prachtige plek aan de ingang van de festivaltent zorgde ervoor dat niemand om de bigband heen kon en dat was maar goed ook.

Na een kort voorprogramma, waarbij de bigband het publiek verwelkomde, werd het concert op het einde van de middag vervolgd met veel publieke belangstelling.

Jeroen Goedhart wist als een van de solisten de handen van het enthousiaste publiek meermaals stevig op elkaar te krijgen, net zoals de vele andere solisten die de bigband rijk is. Logisch want dat maakt Bigbandmuziek juist zo leuk. Vrije improvisatie door muzikanten op kwalitatief hoog niveau zorgen ervoor dat elk concert weer een nieuwe belevenis is.

Ook was zanger Jeffrey van der Molen deze middag weer van de partij om heerlijk te croonen tijdens de oude swingnummers en te swingen bij de popnummers van nu. Ook hij was zichtbaar aan het genieten van de muziek, de locatie en het publiek.

Het concert bleek een ware afsluiting van het eerste jaar Bigband Drift in Noordoostpolder. We hopen allemaal dat er nog vele jaren zullen volgen en dat in die jaren het pieperfestival regelmatig op de agenda verschijnt.

Het concert is onderdeel van een vierluik dat in het teken staat van verbinding en onder andere is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en de Gemeente Noordoostpolder.