Concert 2 maart

Eerste concert Bigband Drift groot succes!

Op zaterdag 2 maart gaf Bigband Drift in een uitverkochte Bantsiliek haar eerste officiële concert. Het publiek werd getrakteerd op een repertoire uit de beginjaren veertig, dezelfde periode als de Noordoostpolder is drooggevallen. Ondanks dat het pas hun eerste officiële concert was, gaf de band direct hun visitekaartje af met een kwalitatief solide basis en bij vlagen zelfs zeer hoogwaardige muzikale uitstapjes. Met name de solisten Jeroen Goedhart en Anton Vroom op saxofoon, Maarten van Kasteel op trombone en Bertil Kok en Koen Ross op trompet, kregen het publiek op de banken.

Het idee om de combinatie te maken tussen de livemuziek van de bigband en geprojecteerd oud beeldmateriaal, bleek een gouden greep. Historisch gezien was deze verbinding misschien niet zo makkelijk te maken, maar kunstzinnig was dit zeker een aanvulling. Daarbij trad Kees Bolle op als historisch verteller. Hij wist tussen de muziekstukken door de mensen te boeien met mooie verhalen uit de beginjaren van de polder. En omdat muzikaal leider van de bigband, Femke Ernens, de muziekstukken en hun componisten ook nog eens in historisch perspectief plaatste, werd alles een goed samenhangend geheel.

 

Onder toeziend oog van de kersverse burgemeester van Noordoostpolder Harald Bouman en zijn voorganger als waarnemend burgemeester Henk Tiesinga, speelden de muzikanten voor wat ze waard waren. Ook zanger Dennis Koppen en de zangeressen Jenneke Bok en Christa Loosman lieten zich van hun beste kant zien. Met name de wisselwerking tussen de bigband en het publiek, dat regelmatig opendoekjes uitdeelde, zorgde voor een ontspannen sfeer en daarmee een belevenis voor iedereen.

Het wachten is nu op de volgende stap die Bigband Drift gaat zetten. De geruchten gaan dat de bigband later in het jaar de samenwerking aan wil gaan met koren en popbands uit de polder. Wellicht is de Bantsiliek dan zelfs na één concert nu al een maatje te klein.

Het concert is onderdeel van een vierluik dat in het teken staat van verbinding en onder ander is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en de Gemeente Noordoostpolder.