Grachtenconcert Emmeloord

Grachtenconcert in 2017 met het koor NatZat uit Tollebeek

Vanaf een podiumboot in de Stadsgracht van Emmeloord aan de Schokkerwal, werd op 22 mei 2022 door verschillende koren en muziekgezelschappen een concert gegeven ter ere aan het 80 jarig bestaan van Noordoostpolder. Op het ponton, dat lag in de gracht tussen de Langedreef en de Schokkerwal, hebben zes muziekgezelschappen elk 30 minuten van hun beste repertoire ten gehore gebracht. Alle deelnemende verenigingen komen uit de polder. Het concert duurde van 14.30 uur tot 17.30 uur.

Bigband Drift heeft het festival geopend om 14:30 uur. De band bracht verschillende nummers ten gehore, zoals Sonando, Front Burner & In the Mood. Gast zangeres was Vera Carolince. De andere deelnemende muziekverenigingen zijn:  Muziekvereniging De Zeeschelp uit Nagele, Cantabilé een koor met leden uit de gehele Noordoostpolder en de smartlappen- en piratenkoren Natzat uit Nagele, Smart en Zo uit Kraggenburg en het Zeebodemkoor uit Ens.

Het grachtenconcert werd voor een tweede keer gehouden. In 2017 was de eerste editie. Toen hadden een aantal koren het idee geopperd om een concert te geven ter ere van 75ste verjaardag van Noordoostpolder. Omdat het zo’n groot succes bleek was er de intentie om dit later nogmaals te doen. Helaas heeft de Corona-pandemie daar een stokje voor gestoken. Nu de mogelijkheid zich toch weer voordeed om toch weer een concert te geven, hoefde daar niet lang over te worden nagedacht.

Het grote succes wordt vooral toegedicht aan de ontspannen en ongedwongen sfeer en natuurlijk hielp het weer ook mee. De locatie leent zich dan ook uitstekend om met vrienden en bekenden tegen het talud aan in het gras te vertoeven en te genieten van muziek met een drankje en een hapje. Ook werden er verschillende picknicktafels geplaatst aan de Schokkerwal en was er naast een zalmrokerij ook een cateraar om iedereen te voorzien.

De sponsor van Bigband Drift voor het grachtenconcert is Verhage Fruit!